Miközben a fél világ lehunyja szemét akármikor az ukrán kormányokról van szó, addig mások igyekeznek megmutatni ennek az országnak a valódi arcát. Mielőtt te is kitennéd az ukrán zászlót a facebook profilképedre, tekintsd meg az alábbi bűnlajstromot!

1. A kárpátaljai magyarok megalázása. (“Kést a magyarok nyakára!”)


2. Náciképző táborokat szerveznek gyerekeknek.

3. Az ukrán halállista.

Mirotvorec nevű szélsőséges ukrán szervezet több mint 500 kárpátaljai magyar állampolgár nevét tette fel a halállistájára. A magyar kormány álláspontja az, hogy az ukrán kormánynak köze lehet a szélsőségesekhez.

4. Népirtás Kelet-Ukrajnában 2014-ben.

Szörnyű képsorok a történtekről. Az ukrán katonák a lakosságot sem kímélve bombázták Gorlovka és Luganks városát! (+18!)

Gorlovka3

kép 1 / 269

5. Nyelvtörvény

UKRAJNA LEGFELSŐBB TANÁCSA MÉG PETRO POROSENKO, VOLT UKRÁN ELNÖK IDEJÉN SZAVAZTA MEG A TÖRVÉNYT, AMELYET 278 KÉPVISELŐ TÁMOGATOTT.

Az országban 2019. július 16. óta a repülőterek, vasútállomások és autóbusz-megállók neve csak ukránul lehet kiírva, és az ügyintézés is csak államnyelven történhet.

Ismert azonban, hogy Volodimir Zelenszkij elnökválasztási kampányában kilátásba helyezte többek között a nyelvtörvény felülvizsgálatát, ehhez képest a regnáló hatalom részéről nem lehet felfedezni semmilyen politikai szándékot a jogszabály felülvizsgálatára, illetve annak módosítására vonatkozóan.

6. A bucsai kamu-mészárlás

https://www.matrixhungary.hu/2022/04/10/a-bucsai-kamu-meszarlas-hollywood-ukrajnaban/

7. A kramatorszki ukrán rakétatámadás

https://www.matrixhungary.hu/2022/04/13/a-kramatorszki-false-flag-raketatamadas/