MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » A Telex a Biden-kormánytól 300 millió Forintnyi dollárt kap!

A Telex a Biden-kormánytól 300 millió Forintnyi dollárt kap!

A Telex főszerkesztője, Dull Szabolcs beszámolt arról, hogy az újonnan elinduló “oktatási” kezdeményezésüket az amerikai DRL (Demokrácia, Emberi Jogok és Munkajogok Hivatala) támogatja több mint 740 ezer dollár (közel 300 millió forint) összeggel. Azonban elhagyta azt a tényt, hogy a DRL a washingtoni Külügyminisztérium egyik ága, amely a amerikai adófizetők befizetéseiből üzemel. Fontos megjegyezni, hogy 2022-ben az amerikai forrásokból több mint 3 milliárd forintnak megfelelő dollár érkezett a magyar baloldalnak az országgyűlési választási kampány során, azonban ennek pontos eredete továbbra sem tisztázott. Az állítás, hogy mikroadományokról van szó, valótlan.

Dull Szabolcs, aki közismerten szoros kapcsolatban áll Gyurcsánynéval és rendszeresen konzultál a bukott miniszterelnök feleségével, és most a korábbi Index munkatársak új blogjának főszerkesztője, címlapon közölte, hogy elindult a “Telex Akadémia” nevű kezdeményezésük. Ezen kezdeményezés keretében a blog munkatársai egyfajta oktatóintézetet hoznak létre, ami gyakorlatilag a baloldali propaganda terjesztésének újabb szintje. A tervezett képzések között lesznek ingyenes és fizetős változatok is. A fizetős opció mögött látszik az a szándék, hogy az amerikai adófizetők pénzéből hasznot húzzanak. Az Idea Alapítvánnyal együttműködve tanároknak szerveznek programokat, és önállóan 15 és 25 év közötti diákoknak kínálnak oktatási lehetőségeket.

A Telex Akadémia szakmai irányítását Munk Veronika tartalomfejlesztési vezető végzi, míg a vezérigazgatói pozíciót Pusztay András tölti be.

A cikk leginkább figyelemre méltó része az alábbi: “Az ötletünket számos nyílt pályázaton is bemutattuk, és végül az amerikai DRL két évre 740 740 dollárral támogatja. Ezen összeget nem a Telex működésére költjük, hanem kizárólag a fiatalok számára indított ingyenes programunkra és az oktatási központ létrehozására fordítjuk.” Ugyan Dull Szabolcs nem említi, a DRL (Demokrácia, Emberi Jogok és Munkajogok Hivatala) az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának egyik részlege.

Mivel ez egy állami intézmény, működését az amerikai adófizetők pénzéből finanszírozza, amelyet az amerikai szövetségi Kongresszusnak kell jóváhagynia. Az Origo azt állítja, hogy valószínűsíthető, hogy a súlyos gazdasági válsággal küzdő amerikai adófizetők tízmilliói nem szavazták meg, hogy az adójukat a Biden-kormányzat magyarországi propagandisták támogatására fordítsa, ahelyett, hogy az ő saját életkörülményeiken javítana.

Az utóbbi időben az amerikai pénzek, amelyek az idei országgyűlési kampány során érkeztek, nagyban befolyásolják a hazai közbeszédet. A támogatás forrása továbbra sem világos, habár az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának titkosszolgálati forrásai alapján kiderült, hogy a Bajnai Gordonhoz köthető Action for Democracy nevű amerikai alapítvány közel 1,85 milliárd forint értékben támogatta Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt szervezetét, a Mindenki Magyarországa Mozgalmat (MMM).

Az adott összegből a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) 2022 márciusa és júliusa között mintegy 1,4 milliárd forintot utalt át a Bajnai-Ficsor-Dessewfy körhöz köthető DatAdat-csoportnak. Az ezalényeg.hu nevű baloldali propagandaorgánum kiadója, az Oraculum 2020 kft, 1 milliárd forintot kapott, míg a DatAdat Professional Kft. 148 millió forintot, és a Gemius Hungary Adatfeldolgozó és Kutató Kft. 3,5 millió forintot kaptak az Action for Democracy alapítványtól.

A Nemzetbiztonsági Bizottság jelentése alapján összesen 3 014 643 717 forintnak megfelelő dollár érkezett Amerikából a Korányi vezette alapítványon keresztül a magyarországi baloldalhoz. Ennek eredményeként keletkezett a “dollárbaloldal” jelző, mely a forrás eredetét tükrözi.

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!