MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » A Végrehajtói Maffia módszerei 2; A LASSÚ GYILKOSSÁG – Szerző: Fort András

A Végrehajtói Maffia módszerei 2; A LASSÚ GYILKOSSÁG – Szerző: Fort András

Így foszthat ki a végrehajtó, látszólag törvényesen. Nemcsak a kilakoltatás ér fel egy gyilkossággal, hanem jövedelem módszeres elvonása is

Sőt mi több; a lassú kínhalál előidézésével vádolható meg az, aki ily módon fosztogatja, fosztotta ki az embereket. Mert ez nem más, mint különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság. – Megfejelve a további minősített esetekkel; Az előre megfontolt szándékkal, az aljas pénzvággyal, mely motivációkból kiindulva veszik el, a mesterségesen leszegényített emberek egyetlen otthonát, vagy egyetlen jövedelmét. De leginkább mindkettőt.

A végrehajtás pedig nem állami, s közszolgálati tevékenység, HANEM ÜZLET. A végrehajtók pedig nem mások, mint különleges, állami jogosítvánnyal ellátott PROFIT ORIENTÁLT ÜZLETEMBEREK. Nem csoda hát, hogy a profitjuk maximalizálása érdekében közülük többen is maffia módszereket alkalmaznak.

Szó szerint a lassú halálba kényszerítvén az adósokat. Szenvedésekkel, fagyásokkal és éhezéssel terhes lassú kínhalálra.

Jelenleg a Covid miatt, kilakoltatási moratórium van. Ám a végrehajtási eljárásokra nincs moratórium. Fű alatt a háttérben folyik az otthonok internetes árverése és egyáltalán nem fű alatt, nagyon is nyíltan folyik a jövedelmek letiltása, a bankszámlák inkasszálása.

Így gátolják meg a végrehajtók, a lakosság eredményes védekezését a Covid negatív gazdasági hatásai ellen.

Sokszor rosszabbak, mint maga a járvány. És sokkal több áldozatot szednek. Igen a végrehajtók rosszabbak, mint a Covid.

Persze a nyugdíjakat sem kímélik a hiénák. Előző cikkünkben írtuk, hogy három végrehajtást is eszközöltek egy rokkantnyugdíjason a végrehajtók úgy, hogy télvíz idején elején jóformán nem maradt egy fillérje sem. Elsőként a lakását vették el, majd a nyugdíja felét, harmadjára pedig a A FELÉNEK A FELÉT IS, – összesen az eredeti nyugdíj 75%-át. Amiből így mindössze 25 % maradt, ami semmire nem elég. Csak az éhezésre és a megfagyásra.

Nos, de lássuk, hogy mely jogszabályokat forgatják ki a végrehajtók, a saját hasznukat szolgálván. Így tilthatnak le akár többszörösen is a jövedelmedből, s foglalhatják le a bankszámládat, úgymond ‘inkasszóval’.

A Munka Törvénykönyve (2012. évi I. törvény, Mt.) rendelkezései szerint:

Letiltásnak, végrehajtásnak csak jogszabály vagy végrehajtható határozat alapján van helye. A jövedelem letiltás azt jelenti, hogy a végrehajtó hivatalos úton utasítja a jövedelmet biztosító szervet (munkáltató, nyugdíjfolyósító, stb.), hogy az adós jövedelméből rendszeresen vonjon le bizonyos összeget és azt utalja át a végrehajtónak, illetve a hitelezőnek. Ezt az összeget az adós már nem is kapja meg. Jogszabály alapján történő levonás például az adóelőleg, vagy a különböző járulékfajták. Ha az adós a végrehajtható okirat postai kézbesítésétől számított 15 napon belül nem fizeti meg a tartozását, a végrehajtó az adós munkabérét letiltja. Azaz kisebb összeget kap meg, mint amekkora a munkabére.

A letiltás mindig a nettó összegből történik azzal a kitétellel, hogy az adós részére meg kell hagyni a mindenkori öregségi nyugdíj minimális összegét. Előfordulhat az is, hogy valakinek több letiltása érkezik, akkor a sorrend számít. Ha a letiltások összege meghaladja a levonható összeg nagyságát, akkor időben sorba állítják a követeléseket, és ha az egyik letelik, akkor kezdik a fennmaradót vonni. A végrehajtás során befolyt összegből mindenekelőtt a végrehajtási költséget (az eljárás kezdeményezésével, elrendelésével és foganatosításával felmerült költséget) kell kielégíteni.

Ha a végrehajtott összeg nem fedezi a behajtani kívánt valamennyi követelést, akkor a levonási sorrend a következő:

LETILTÁS, LEVONÁS MUNKABÉRBŐL:

A munkabérből elméletileg legfeljebb 33%-ot lehet levonni, de bizonyos esetekben ez a munkabér 50 %-áig is terjedhet. Ilyen eset például a tartásdíj, a munkavállalói munkabér követelés, jogtalanul felvett munkabér és társadalombiztosítási ellátás.50%-os mértékig le lehet vonni a munkabérből továbbá, ha több letiltás érkezik.

Letiltás, levonás nyugdíjból nagyon hasonló a munkabér letiltáshoz, az 50 %-os szabály itt is él. Nyugdíjnak tekintendő az öregségi nyugdíjon kívül a korhatár előtti ellátás, a szolgálati járandóság és életjáradék.

Letiltás, levonás egészségbiztosítási ellátásból: Ide tartozik a táppénz, baleseti járadék, gyermekgondozási díj, terhességi segély és a jogalap nélkül felvett ellátás. A levonás 33 %-ig terjedhet.

Letiltás, levonás gyermekekkel kapcsolatos juttatásokból: A családi pótlékból maximum 33 %-ot lehet levonni.

A letiltott összegből a végrehajtó jutalékot kap, tehát nem csökkenti minden forint az adósságunkat! A letiltás addig tart, míg a végrehajtást kérő jelzi, hogy megtérült a követelése, vagy a letiltási iratban szereplő összeg kifizetésre került.

AZ INKASSZÓ:

A hatósági átutalás (inkasszó) azt jelenti, hogy az adós bankszámlája ellen olyan intézkedést kezdeményez a végrehajtó, hogy a bank utalja át a megadott számlára a hatósági átutalásban szereplő összeget. És ezt a bank meg is teszi. (Nesze neked banktitok!)

Míg a letiltás közvetlenül a jövedelemből történik, addig a végrehajtó inkasszója a pedig közvetlen a bankszámláról!

ÉS ITT JÖN A CSEL! Amit a végrehajtó hiénák számára MÉG A TÖRVÉNY IS ENGEDÉLYEZ:

Például, ha valakinek számlára érkezik a jövedelme, illetve annak a letiltás után megmaradt része, annak további része még inkasszálható! Így még azok a jövedelmek is megfoghatók, melyek egyébként nem letilthatók. Amíg hatósági átutalás van egy számla ellen, addig azt megszüntetni nem lehet!

Így történhet meg, hogy a FIZETÉSEDHEZ KÉTSZER NYÚLT HOZZÁ A VÉGREHAJTÓ. Először letiltatta az 50%-át, majd miután kötelezően a bankszámládra utalták, azt is letiltotta a hiéna.

Ezek után vajon lehet-e csodálkozni azon, hogy a végrehajtóknak több száz milliós árbevételük van egy évben? Luxusban dőzsölnek, dubajoznak, miközben az általuk kifosztott emberek, családok szó szerint nyomorognak.

Fort András – SzRTI

Felhasznált források: SzRTI Archívum, – Bank Monitor

Ceterum Censeo;

1. A végrehajtás ne legyen többé erősen profit orientált üzlet! Hanem szigorúan ellenőrzött állami feladattá kell tenni.

2. A végrehajtók által kifosztott lakosságot a Végrehajtói Kar tetemes vagyonából kárpótolni kell.

3. A bűncselekményeket elkövetett végrehajtókat a végrehajtásokra specializálódott bíróság elé kell állítani, – melynek a bírák mellett része kell legyen, a kifosztott népből delegált 12 fős Esküdt Szék.

4. Külön kell vizsgálni a kilakoltatások közben, vagy következtében történt haláleseteket, – jó néhányról tudunk már. Ám egyik esetben sem indult büntető eljárás az eljáró végrehajtó ellen. A bűnösöknek pedig bűnhődniük kell!

SzRTI

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!