MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Az amerikai Farkas felfalja a lengyel Piroskát

Avagy USA nyerészkedés felsőfokon

(Vekker úr)   2023. március 8.

Az elmúlt hónapokban jól látható, ahogy az orosz fetisizmusban leledző lengyeleket felkarolja az amerikai „nagybácsi”, szembetűnő az az igyekezet, ahogy szócsőként tolják előtérbe a lengyel megmondó embereket. Hiszen az usakoknak kiváló a szitu, végre egy ország, akikkel kedvükre bábozhatnak Európa színpadán. Félreértés ne essék, nem akarom a végletekig lejáratni lengyel barátainkat, de tény, hogy nyílt asszisztálásuk már kiveri a biztosítékot a jóérzésű embereknél. Ha rajtuk múlt volna, akkor már nyakig, hanem fejtetőig állnánk a háborúban.

De miről is szól a fáma? Hogyan használják bábúként a lengyeleket Nyugaton? Szemléltessük mindezt a fegyverkezés, valamint a fegyverszállítások kapcsán:

  1. Történt ugyanis, hogy az áldott jó USA kormányzat felhívást intézett szövetségeseihez, jelezve nekik, hogy ha már vödör számra ontják a fegyvert Ukrajnába, akkor ezt az EU országai is arányosan tegyék meg. Nem ám elmismásoljuk, és német módra csak bukósisakokat küldünk. Frászt! Lőszer, majd teherautók, kézifegyverek. Hajrá. Aztán jöhetnek a csapatszállítók, a páncélozott harcjárművek, sőt most már harckocsik is. Hát nehogy már Piroska vigye a puskát ugyebár.
  2. A németek ideig óráig ellenálltak a felhívásnak, húzódoztak mint a fürdős lányok, de végül csak-csak beadták a derekukat. A lengyeleknek közel sem kellett ennyi noszogatás, örömmel és dalolva vették lajstromba eszközeiket, majd jelezték: mi mindent(is) átadunk ukrán barátainknak, azonnal és rögvest. Nem hülyék az usakok, tudták jól, hogy a lengyeleknél elég megpendíteni az imperialista orosz agresszió húrját, s a polákok máris küldik a felszereléseket.
  3. Igen ám, de ahogy haladtak a szállítmányok ukrajnába, úgy ürültek ki a lengyel laktanyák, fogytak el az M zárolt eszközök a raktárakból. Vakargatta is az okos fejét Morawiecki lengyel kormányfő , amikor tábornokai közölték: fogy a lengyel haderő képessége. No, itt jön a csavar a jól átgondolt történetben.
  4. A lengyel kormány ezt követően kétségbeesett módon döntést hozott arról, hogy a haderőt modernizálni, már-már reformálni kell. De nyomban. A Pentagon rögtön beizzította a fegyverlobbit, akik azon nyomban ellátogattak Varsóba és élénk tárgyalásokkal felajánlották a lengyeleknek az amerikai fegyvergyártó kapacitás minden termékét. Tankokat, kézifegyvereket, sőt amerikai vadászrepülőgépeket is. „tessék barátaim, mi ellátunk benneteket mindennel, ami a védelemhez kell….:”
  5. Meg is állapodtak, jött a kalkulus, mennyibe is fog fájni mindez az adófizető lengyel népnek. Sokba. Kurva sokba! Morawiecki elnök ijedten eszmélt rá arra, hogy akkora fába vágta a fejszéjét, amit önerőből finanszírozni nem igazán lehetséges. Sebaj……
  6. Mindezt megtudta ám az USA pénzügyi világa, nosza el is indult a pénz-lobbi Varsóba, hiszen meg kell segítenünk lengyel barátainkat. Össze is ültek, átbeszélték, megegyeztek. Mi lett a végeredmény? Amerikai befektetők és pénzügyi körök adnak hitelt katonai beszerzésekre, haderőfejlesztésre a lengyeleknek. Ezzel be is indult Varsó fegyverkezési programja 5 évre.

Ez a szószedet jól ábrázolja, hogy az USA hogyan bábozik egyes EU országokkal, hogyan hajtja igába pl a lengyel államot és gazdaságot önös érdekei mentén. Mert miről is szól a fenti levezetés? Amerika ráveszi az országokat, hogy adjanak fegyvert, ezzel csökkenti az EU védelmi képességeit. Majd felajánlja, hogy amerikai eszközökkel legyen pótolva a hiány, ezzel is hatalmas bevételt generál önmagának. Majd beveti a gazdasági vonalat is, és meghitelezi azt a pénzt, amit a lengyelek olyan fegyver beszerzésre költenek, ami ugye Amerikából érkezik. Vágod a szitut? Az USA áttol egy valag pénzt Varsóba hitelként, ami „másnap” vételárként vissza is csorog Washingtonba a pénzügyi körökhöz. A nem kicsi kamatot pedig a lengyelek fizetik, ki tudja meddig, és várnak 3-5 évet az első eszközök leszállításáig. Amikorra talán már háború sem lesz, és újra összeborulunk az oroszokkal?

Az már csak hab a tortán, hogy a beszerzésekkel több évtizedre magához láncolja a lengyeleket az USA, hiszen az alkatrészeket tőlük kell venniük, a kiképzéseket szintén velük kell bonyolítani. És nem mellesleg a komplett lengyel haderő technikája úgymond amerikai felügyelet alá lesz helyezve. (vezérlő rendszerek, elektronika, bevethetőségi engedélyek stb)

Ugye milyen mesteri módon kitalált és levezényelt menetrend zajlik a szemünk előtt? Csak kapkodjuk a fejünket. De a fősodratú médiában minderről csak szösszeneteket, apró részleteket lehet olvasni. Isten ments, hogy mindezt összefüggéseiben megírja valamelyik hivatalos tollnok. Ááá, nem! Nehogy már a „kisember” átlássa miről is szól a történet. Pedig egyértelmű.

A helyzet az, és egyre több részlet utal arra, hogy az USA a lengyeleket választotta partnerül a következő évtizedek terveihez. Megfelelőek az ideológiai nézeteik az oroszokkal szemben, elég nagy ország és stratégiai fekvése is kiváló. Nem makacskodnak mint a franciák, nincsenek elkötelezve iparilag az oroszok felé. Tökéletes választás.

Így falta fel az amerikai Farkas azt a lengyel Piroskát, akiben pár éve még nagy bizodalmunk volt…….

Írta: Vekker Úr

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!