MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Bedől az amerikai tőzsde? Buknak a bankárok? Vagy jön a Great Reset?

Bedől az amerikai tőzsde? Buknak a bankárok? Vagy jön a Great Reset?

KORÁBBI ARCHIVÁLT CIKK A FACEBOOKRÓL

Azt gondolom, nem kell taglalni, hogy az amerikai tőzsde az egész világra hatással van (miazhogy!).
Ahhoz, hogy megértsük mi is történik épp az amerikai tőzsdén, vissza kell menni egy pár évet. A történet a videojátékokkal kezdődik.

Tudniillik, ma a videojátékipar a szórakoztatóiparon belül állítólag a legtöbb pénzt megmozgató ágazat. Óriási tömegeket ér el, ezért nem véletlen, hogy a balos, pusztító propaganda (vagy rákos sejt, ahogy én nevezem) ezt is megtámadta hatalmas erőkkel nagyjából az előző évtized elején, amely 2014-ben csúcsosodott ki a “gamergate” nevű “virtuális háborúban”. Ennek a lényege az volt, hogy akik szót mertek emelni ez ellen a pusztító propaganda ellen, amivel tömik a videojátékokat, illetve, amivel az emberek fejét tömik a szakmában dolgozó újságírók (akiknek nagyrészt semmi közük mára a videojátékokhoz, csupán bal oldali aktivisták, akik az emberek agyát mossák) azt szokás szerint hazug mód nácinak, homofóbnak, nőgyűlölőnek, stb.-nek bélyegezték. Ment az adok kapok, sőt a mai napig megy, de igazából nyert a propaganda, mert ahogy a hollywoody filmek menthetetlenül tele vannak vele, úgy mára a videojátékok is, és az egész szakma, ami övezi.

Na most itt jön képbe az, ami most történik. A GameStop nevű vállalat Amerikában talán a legnagyobb videojátékos üzlethálózat, amely épp küzdött az életben maradásért az elmúlt időben, köszönhetően az online vásárlás térnyerésének.
Nem nagyon értek hozzá, de ahogy én értelmeztem, az történik, hogy vannak befektetési ügynökök, akik abból csinálnak pénzt, hogy “shortolják” a cégek részvényeit. Úgymond kölcsönveszik egy bizonyos időre a cég részvényét, azzal a feltétellel, hogy megadott dátumra vissza kell fizetniük az akkor éppen érvényes részvényáron. Egy egyszerű példa demonstráció gyanánt, nyilván nem ilyen számokról van ott szó:

A befektetési ügynök eladja a “kölcsönkapott” részvényt 1000 Forintért egy befektetőnek, amit egy hét múlva az ügynöknek vissza kell fizetnie a cégnek. Itt az üzlet abban van, hogy olyan részvényekkel csinálják ezt, amitől azt várják, hogy a részvény ára esik. Tehát például mire vissza kell neki fizetni a részvényt, akkor az már csak 500 Forintot ér. Ebben az esetben az ügynök tehát keresett saját magának 500 Forintot ezzel.
Na most a GameStop részvényei ugye leszálló ágazatban voltak, így jó üzletnek tűnt a vele való shortolás, ráadásul a kapzsiságuknak köszönhetően több, mint 100%-át adták el a részvényeknek, ami nem is értem, hogy lehetséges, de arra jó, hogy lássuk milyen kapzsik. Ámde itt jön képbe a videojátékosok bosszúja, akik pontosan tisztában vannak azzal, hogy ki nyomja ezt a propagandát. Tudják, hogy a piramis csúcsán ülő bankároktól jön, akik teljes rabszolgaságba akarják taszítani a népet. Ezeket a befektetési ügynököket bankok pénzelik, biztosítják, amelyeket a nagyobb a bankok pénzelnek, és így tovább…
A videojátékosok viszont épp megverik a bankárokat a saját kapzsi játékukban, mert elkezdték rohamos módon felvásárolni ezeket a GameStop részvényeket és nem hajlandóak eladni, pontosan azért, hogy alávágjanak a bankároknak. Őrületes módon megy fel az áruk, amit Elon Musk sem volt rest kommentálni (akinek a begyében vannak amúgy ezek a befektetési ügynökök), ami még tovább erősítette a folyamatot és most hatalmas a pánik az ügynököknél és bankároknál, mert pénteken kell visszafizetni a GameStopnak a részvények árát, de ez így most azt jelenti, hogy dollármilliárdos veszteségek érik, ebből következőleg pedig csőd ezeket a bankokat, mert annyira felment a részvények ára. Össztűz alá vették a népet, akik felvásárolták ezeket a részvényeket és mindenféle módon, fenyegetéssel, propagandával próbálják elérni, hogy adják el olcsón a részvényeiket. Gyakorlatilag a köznép fellázadt a bankárokkal szemben. Történelmi jelentőségű.

Ez van a felszínen, de érdemes a dolgok mögé is nézni. Na most egy kicsit szerintem nehéz elképzelni, hogy ez csak úgy organikusan alakult és tényleg csak pár ember a köznépből kiagyalta ezt a dolgot, majd terjedt egyre nagyobb körben a téma. A kérdés az, hogy ki áll emögött az egész mögött? A jók vagy a rosszak?

Ez az egész jelentheti azt is, hogy bedől az egész bankár birodalom, de az is lehet, hogy pont azok akarják ezt, akik a piramis legtetején ülnek, mert így könnyebb megvalósítani a Great Resetet. És még jól rá is lehet fogni megint, hogy a gonosz fehér, náci, fajgyűlölő, nőgyűlölő, homofób stb. ember okozott egy világválságot, aztán lassan lehet is kiirtani szó szerint.

Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ennek a vége, reméljük a legjobbakat.

Redpilled Neo

image source: https://elmoudjaweb.com/wp-content/uploads/2021/01/The-GameStop-bubble-isnt-a-revolt-against-Wall-Street-%E2%80%93.jpg


Angol forrás:
https://wearethene.ws/notable/198098

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!