MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Ember! Most jövök a vásárlásból…

Ember! Most jövök a vásárlásból…

… és rohadtul nem tetszett, amit láttam

Rommá kellene büntetni a túlárazó élelmiszer kereskedőket! – Ha a kormánynak lenne ehhez egyáltalán ereje.

Minden propaganda ellenére nem igazán tapasztaltuk, hogy megállt volna a szuper infláció ezen a tavaszon, vagy csak, ha kis mértékben is, de csökkentek volna az árak.

Mert az nem járja, hogy Magyarországon pl. ugyanaz a tészta, több, mint a duplájába kerüljön, mint Ausztriában. Ahol, még a fizetések is háromszor annyit érnek, mint idehaza.

(Forrás: Zsolt blogja /Fb)

Mert az nem járja, hogy a kormányzati álomvilág helyett melyben, majd 500 ezer Ft. az emberek fizetése, ezzel szemben a valóságban a 200 ezres nettó fizetéseket, szó szerint felemészti az infláció.

És, ha a kormányzat érdemben nem lép, s nem csökkennek az árak, nem az év végén, hanem most, – akkor bojkottálni kell a legdrágább multikat.

A polgári engedetlenségi mozgalom ne a Kossuth-térre menjen blokádot tartani!

Annak semmi értelme. Menjen a túlárazó multik boltjai elé, a Tesco, a Penny, a Spar,vagy akármelyik multi elé, amelyik lehúzza a magyar vásárlókat.

Mert lehúzzák. Szándékosan. A ‘Mi Hazánk’ információi szerint, valós kartellezés folyik az élelmiszerláncok között, vagyis árcsökkentő üzleti verseny helyett, megegyeznek az árak minél inkább felfelé történő  srófolásában.

Ez csak nekik jó, ezen csak ők nyerészkednek, a magyar vásárló pedig veszít.

De nemcsak a vásárló, hanem maga a kormány is, hiszen ez a szuper infláció tovább csökkenti a kormányzat pozitív megítélését is. Vagyis erősen gyengíti népszerűségét, mivel az emberek azt gondolják, hogy a kormány alig, vagy éppenséggel semmit nem tett, a mesterségesen gerjesztett szuper infláció letörésére.

Ami igaz is. Hiszen őket ez nem érinti, annyira gazdagok. Csak a nép szegényedik el, egyre inkább. S egyre elégedetlenebb.

S egyre erősebb a gyanúnk, hogy ez a mesterségesen gerjesztett infláció, a regnáló hatalom gyengítésére szolgál. Mint az ‘Ötödik Hadoszlop’ szerves része.

És ez meg is fog valósulni, ha a kormányzat érdemben nem hoz sürgős intézkedéseket a mesterséges infláció letörésére.

Nem kell itt hivatkozni a szankciós politikára, a háborúra, hiszen ez más országokat is érint, ahol nagyságrendekkel kisebb az infláció, mint pl. a fenti videóban Ausztriában, vagy akár az Egyesült Királyságban, vagy Németországban, ahol például 3000 Ft-al kevesebbe kerül(!) 1 kg. Téliszalámi, mint nálunk! Azon egyszerű ok miatt, hogy a Téliszalámi ÁFÁJA Németországban csak 7%, nálunk pedig 27%.

Nocsak, nemcsak a multik olyan pénzéhes haszonlesők, hanem maga az állam is?!

A szuper inflációt okozó bűnösök, a kartellező multik képében itt vannak előttünk, a pénz és profitéhes kereskedők, – no meg a tutyimutyi kormány, akinek van képe azt ígérni, hogy az év végére(!) letörik az árakat.

Már ma is késő. Tegnapra kellett volna.

Vagy… Ez az ígéret is csak a félrevezető hazugság propaganda része?

***

Leginkább már régen el kellett volna törölni az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját. Jelentősen csökkenteni az üzemanyagok adóját, s nem nyerészkedni tovább olyan mérhetetlen nagyságban az üzemanyagokon is, mint eddig.

Nem véletlenül olyan kőgazdag milliárdosok a NER oligarchái.

Eddigi hibáinak kompenzálásaként a kormánynak úgy kellene indítani az infláció letörését, hogy ROMMÁ BÜNTETI a mesterségesen túlárazó, kartellező élelmiszerkereskedői hálózatokat.

Addig kellene ezt megtenni, míg az emberek, akiknek felemésztette a fizetését az infláció, nem kezdenek el bojkottálni, áruházi parkolókat lezárni…

És ezt nem árt komolyan venni, mert ez lesz az éhséglázadások egyik előszele. A következő lépés pedig a fosztogatás.

Ha már nem tudják az élelmiszert megszerezni pénzért, megszerzik majd erőszakkal. Hiszen a gyerekeknek enni kell.

Na, ezt nem kellene megvárni.

És a kormány tudna lépni, ha akarna. Még az anyagi fedezete is meglenne hozzá, hogy kompenzálja az esetleges kemény intézkedések okozta hátrányokat. (pl. Egyes multik kivonulását és hasonlókat.)

Orbán Viktor, éppen a felpörgő infláció idején, január 14-én tette közzé ezt a posztot az oldalán:

Nos,

ha ekkorák a pénzügyi tartalékok, (amiből nekünk persze egy fillér sem jut), akkor vajon miért nem tesz  komoly érdemi intézkedéseket a kormány a szuper infláció letörésére? Mert ezek szerint volna rá pénz…

Fort András – MatrixHungary / Szabad Riport

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!