MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Kik a tényleges banditák? A Wagner csoport, vagy a nyugat állam terroristái?

Kik a tényleges banditák? A Wagner csoport, vagy a nyugat állam terroristái?

Szentpéterváron az ősszel átadták a Wagner Társaság új székházát. A Putyin elnök által akkor aláírt új törvény értelmében az önkéntes alakulatokat az orosz hivatásos hadsereg részeinek tekintik.

Mostantól tehát nem lehet őket csavargó, bérgyilkos bandának tekinteni.

Az USA, AZ EGÉSZ NYUGATI KÖZÖSSÉG, MINT BŰNSZERVEZET, két koholt koncepciós ügyben akarta elérni Oroszország kiátkozását. Az egyik: a 2014 júliusában lelőtt maláj gép ügye. A másik: a Wagner által a Donbasszban állítólag elkövetett háborús bűntettek.

A maláj gép ügyében “vizsgálódó”, a hollandok által irányított bizottság, öt évi “nyomozás” után sem tudta felmutatni annak bizonyítékát, hogy az oroszoknak, a Donbassz népfelkelőinek valamilyen közük is lenne a maláj utasszállító lelövéséhez. Ezért két éve márciusban egy pert indítottak Hágában – azzal: hátha a bírósági tárgyalás során elhangzik a “perdöntő” vallomás.

Minden jel szerint hasonló tárgyalásra készültek a “Wagner által elkövetett háborús bűntettek” ügyében is.

A “perdöntő beismeréseket” a kézre kerítendő áldozatokból (szükség esetén)
kínvallatásokkal, tudatmódosító injekciózással gondolták kicsikarni. Ebből a célból MÁSFÉL ÉV ALATT 6+33 = 39 EMBER ELRABLÁSÁVAL, illetve kézre kerítésével PRÓBÁLKOZTAK. Ebből három sikeres volt.

A hágai per koronatanújául a HOLLAND titkosszolgálat Vlagyimir Cemah nyugalmazott ezredest, a donyecki népi milícia tisztjét szemelte ki. Ukrán kollégáikkal elraboltattak és Kijevbe vitettek az idős embert. Mielőtt azonban a kínvallatások érdemben elkezdődhettek volna, egy fogolycsere folyamán az ukránok kénytelenek voltak szabadon engedni őt.

Egy orosz állampolgárt egy Moszkva környéki kisvárosból próbáltak elrabolni. Az akció azonban kudarcot vallott.

A hágai bíróság letartóztatási parancsot adott ki három orosz és egy ukrán állampolgár ellen. Az utóbbi Donyeckben élt. Az ottani elhárításnak azonban tudomására jutott a készülő emberrablás, így az akciót megakadályozták.

Az ukrán elhárítás azt találta ki, hogy kecsegtető állásajánlattal fegyveres vagyonőröket toboroznak. Közülük tervezték kiszűrni a wagnerosokat. Az összegyűlt 180 emberből útnak indítottak az első 33 fős csoportot, reménybeni venezuelai munkahelyük felé. A tervek szerint a csoport gépét Kijevbe térítettek volna, ahol elfogjak őket. AZ AMERIKAI ÉS UKRÁN TITKOSSZOLGÁLAT EGY ÉVIG DOLGOZOTT A MŰVELET ELŐKÉSZÍTÉSÉN. Végül azonban az előbbiek mohóságán az akció elbukott.

2014 nyarán, a luganszki repülőtérért vívott harcokban egy orosz önkéntes, Gyenyisz Haritonov lelőtte az ukrán hadsereg egyik csapatszállító gépét. Ennek fedélzetén, 40 ukrán deszantossal együtt utazott néhány magas rangú NATO (amerikai) tiszt is.

Hat és fél évi nyomozás után az ukrán titkosszolgálatnak sikerült kiderítenie Haritonov lakóhelyét (a Volga menti Asztrahany megyében). Megbízásukra egy orosz alvilági csoport megtámadta, leütötte, elkábította, és az ukrán határra szállította őt. Amikor azonban három ukrán ügynök behatolt orosz területre, hogy felnyalábolják és magukkal vigyek foglyukat, az orosz határőrök szerencsére ezt észrevették, és meghiúsítottak az akciót. Haritonov utólag elmondta: a wagneresek ügyével összefüggésben rabolták el őt. Tisztában volt azzal, hogy szörnyű kínzások vártak volna rá.

Szintén a wagneresek koholt ügyében szántak szerepet Andrej Koszjaknak, az LNR tűzszüneti ellenőrző bizottsága megfigyelő tisztjenek. Őt tavalyelőtt októberében támadta meg ellenőrző posztján egy ukrán diverzáns csoport, és hurcolta magával. Hírek érkeztek arról, hogy élrablói kínzásokkal, lelki gyötrésekkel próbálják megtörni.

Tavaly ősszel – az ukrán hatóságok által kiadott elfogatóparancs alapján – a cseh hatóságok a hazafelé induló Alekszandr Francsetti orosz állampolgárt, a prágai repülőtéren kiadatási őrizetbe vették. Őt – aki a 2014 februári szevasztopoli forrongások idején afféle fegyvertelen polgárőr egységet szervezett a közrend fenntartására – szintén összefüggésbe hozták a Wagner által állítólag elkövetett háborús bűntettekkel.

Oroszországot a múlt év októberére kiközösítettek a nemzetközi életből. Josep Borrell uniós fődiplomata, hírhedt nyilatkozatában, az egész Nyugat nevében, GYAKORLATILAG HADAT ÜZENT OROSZORSZÁGNAK.

Innentől kezdve a két koholt ügy elvesztette jelentőségét. HISZEN OROSZORSZÁG BEMOCSKOLÁSARA, A NEMZETEK KÖZÖSSÉGÉBŐL VALÓ KIZÁRÁSÁRA E BÍRÓSÁGI BOHÓCPARÁDÉ NÉLKÜL IS SOR KERÜLT.

A hágai vérbíróság a 2019 júniusában Hágába idézett négy vádlott közül hármat, távollétükben, életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte. A Sztarobelje börtönében raboskodó, szolgálati helyéről elhurcolt Andrej Koszjakot bajtársai engedték szabadon a település felszabadításakor. A cseh főügyészség – lássanak csodát – megalapozatlannak találván az ukrán fél kiadatási kérelmét, elutasította Alekszandr Francsetti kiadatását.

Írta: Levédia krónikása

A Fent megjelenített cikk egy véleménycikk, amely a társaságunk egyik tagjának világnézetét, szemléletét, látáspontját és véleményét tükrözi.

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!