MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Moszkva friss információkat közölt az ukrán ellentámadás során elszenvedett veszteségekről

Moszkva friss információkat közölt az ukrán ellentámadás során elszenvedett veszteségekről

Ukrajna több mint 43 ezer katonája vesztette életét az orosz állások elleni júniusi támadásuk óta – jelentette be az orosz védelmi minisztérium.

Ukrajna meghaladta a 43 ezer fő veszteséget június és július között, amikor megpróbálták visszavenni az orosz állásokat – így becsülte meg a helyzetet az orosz védelmi minisztérium.

Ezt az adatot megerősíti a sok ukrán fegyver megsemmisítése is, amint azt a pénteken közzétett összesítés mutatja.

Összesen több mint 4900 nehézfegyverzetet pusztítottak el ugyanebben az időszakban, beleértve 25 német Leopard fő harckocsit, hét francia AMX-10 RC “kerekes harckocsit” és 21 amerikai Bradley gyalogsági harcjárművet – derül ki a jelentésből.

Az ukrán veszteségek közé tartozik 747 tüzérségi ágyú és aknavető, közöttük többet az Egyesült Államoktól, Lengyelországtól, Franciaországtól és Németországtól kapottak – tette hozzá a minisztérium. Ezek az adatok a front helyzetéről szóló rendszeres tájékoztató részét képezik.

Kijev külföldi szövetségesei jelentős számú páncélozott járművet, köztük harckocsik tucatjait biztosították a nyári ellenálláshoz, melyet a sajtó az Oroszországtól visszaszerzendő területek nagy lehetőségeként hirdetett.

Két hónappal később a nyugati tisztségviselők és a média elismerte, hogy Ukrajnának csak csekély előnyre sikerült szert tennie, miközben komoly árat fizetett érte.

Az ukrán vezetés a kevésbé sikerült eredményeket azzal magyarázta, hogy a szövetségesek nem küldtek elég gyorsan elegendő katonai segítséget. Egyes tisztviselők szerint a gyorsabb fegyverellátás lehetővé tette volna Kijevnek, hogy még az orosz csapatok beavatkozása előtt megkezdje a hadműveleteket.

Moszkva azt állította, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei nem törődnek az ukrán katonák életével, és kényszerítették Kijevet, hogy az “utolsó ukránig” harcoljon Oroszország ellen.

Az ukrajnai konfliktus az orosz kormány szerint egy nagyobb proxy-háború része, melyet az USA azért indított, hogy fenntartsa hanyatló globális hatalmát.

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!