MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Politika a facebookon. A Cenzorok.

Politika a facebookon. A Cenzorok.

“Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.”

Orbán Viktor Strasbourgi felszólalásából egy részlet, melyet hangos nevetés kísért.

Valóban nem hallgattatnak el?

Orbán Viktor Strasbourgi felszólalása igencsak nem áll közel a valósághoz. Cikkünkben leginkább a pártok facebookon betöltött cenzúraszerepe kerül reflektorfény alá. Szerkesztőségünk némely tagja már évek óta tiltva van többek között a Fidesz facebook oldalán. Mind a reakciót, mind a komment jogot megvonták, ahogyan az alábbi képen is látszik. Ha a nép számon kéri a Fideszt az elmúlt 10 év tevékenységeiről, például pedofil, prostitúció, vagy korrupció botrányairól, egyszerűen pár kattintással elhallgattatnak.

Az MSZP is szereti a cenzúrát.

Történt egyszer sok-sok éve, hogy szerkesztőségünk egyik tagja az MSZP posztja alatt írt többek között a bankrendszerről, a pénzről, és arról, hogy mindez hogyan kapcsolódik a Rothschild globális bankbirodalmához. A szocialista Úrnak aki a facebook oldalukat kezeli, ez nem tetszett, így egy tiltással akadályozta meg azt, hogy netán az olvasók megtudják például azt, hogy valójában mi is a pénz fedezete.

Dúró Dóra a cenzor?

Nem tudjuk, hogy ő saját maga kezeli e a rajongói facebook oldalát, vagy ezt másra bízza, az viszont tény, hogy ő sem szereti a kínos kérdéseket. A napokban egy érdekes logikai csavarral átitatott eszmefuttatásba botlott bele az egyik posztja alatt, ami nekünk köszönhető. Pontosan már nem emlékszünk szóról szóra a kommentekre, de megpróbáltuk felidézni így egy nagy csokorban:

“A Mi hazánk le akarja váltani a Fideszt, viszont eléggé sok ellenzéki összefogást kritizáló posztja van. Mivel a Mi hazánk külön indul a választásokon, így minden Mi hazánkra adott szavazat a Fidesznek kedvez, mert a szavazatok eloszlása miatt tulajdonképpen a Fidesznek megéri az, ha Dúró Dóráék bekerülnek a parlamentbe, mert ez az ellenzéki összefogástól elvett szavazatok árán sikerülne. Úgy gondolom, hogy sokkal több az olyan ember, aki a Jobbik és a DK helyett szavazna Dóráékra, mint olyan, aki a Fideszből úgy ábrándul ki, hogy nem az ellenzéki összefogásra szavaz, hanem a Mi hazánkra. Aki kormányváltást akar, annak választania kell. Ellenzéki összefogás vagy Mi hazánk. És mivel az utóbbi talán éppen hogy a parlamenti küszöböt elérő támogatottsággal rendelkezik, így esélye sincs választást nyerni. Tehát minden Mi hazánk által publikált ellenzéki koalíció elleni poszt tulajdonképpen a Fideszt segíti hatalomra, mint ahogyan a Mi hazánkra adott szavazat is. Így viszont miért beszél a Mi hazánk arról, hogy a Fidesznek buknia kell, mikor épp a saját kampányuk segíti őket újra hatalomra azzal, hogy a koalíció elleni posztokat kreálnak oly célból, hogy a tőlük “lopott” szavazatokkal (is) bejussanak a parlamentbe?
Dúró Dóráéknak talán nem is olyan fontos a Fidesz bukása, csak az a lényeg számukra hogy a parlamentbe bejussanak? Vajon a Mi hazánk szavazótábora egy közvéleménykutatásban mire voksolna? Jusson be a parlamentbe Dúró Dóra, vagy veszítse el a választást a Fidesz? Vagy ez, vagy az. Minél nagyobb a Mi hazánk választásokon való sikere, annál kevesebb az esély a kormányváltásra.”

Ezekre a kérdésekre szerettünk volna választ kapni, de sajnos túl kényesnek bizonyult a téma. Tiltottak.

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!