MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Rabszolgatartó társadalom. Van kiút?

Rabszolgatartó társadalom. Van kiút?

Korábbi cikkünkben már említést tettünk arról, melyek is lennének azok az alapvető feltételek, melyek mentén el lehetne indulni egy közel tökéletes társadalom létrehozása felé. De mi a helyzet a jelen kor társadalmával?

A modern rabszolgatartás alapja a pénz. Egy olyan életkörülményt hoztak létre az évszázadok alatt, melyben az érvényesülés feltétele nem a becsület, tisztesség, szorgalom, vagy a tudás, hanem a pénz. Az, hogy mivel keresed meg azt az összeget, mellyel érvényesülsz a világban, sokadrangú. Megkereshetsz egy összeget tisztességes munkával, vagy tolvaj politikusként semmittevéssel. Csupán az dönt, mennyit ér az ember a társadalom elkorcsosult értékrendjén, hogy mennyi pénze van.

Kapzsiság

A legnagyobb modern rabszolgatartók a multi cégek.

Aki dolgozott már gyári munkásként az saját bőrén tapasztalta, hogy mit jelent a kapzsiság. Hogy milyen kiszolgáltatottnak lenni, és önként alárendelnie magát egy olyan életnek, melytől legszívesebben mindenáron szabadulna.

Az ember, akkor szabad ha a munkája 1:1 arányban áll a kapott fizetséggel.
Nyilván ez csak akkor fordulhat elő, ha az ember saját magának csinál valamit. Például megjavítom az autóm. A ráfordított munka, és a végeredmény 1:1 arányos. De ha elviszem az autószerelőhöz, akkor ő már nem 1:1 arányosságban fogja kérni a bért. A ráfordított munka és az elkért pénz már akár 3:1 arányú is lehet. Ha elmegyek dolgozni egy gyárba, akkor az én munkába fektetett időm, és a kapott bérem akár 1:100 vagy 1:1000 arányú. Tehát a multi cégeknek százszor, ezerszer több hasznot csinálunk, mint amennyi pénzt kapunk cserébe. Itt kezdődik a modern rabszolgaság.

A munka időbe kerül. Ha a munkára fordított idő, és a kapott fizetség nem egyenlő, akkor időt pazaroltunk. Az idő a mi életünk. Ezt adjuk cserébe a pénzért. Ha nem ugyanannyi értékű pénzt kapunk az időnként/életünkért, ha úgy tetszik életidőnkért, akkor a multi cégek elveszik az életünket.

És ezzel eljutottunk a sátánista világ megértéséhez. A világ leggazdagabb emberei, -nem, nem Bill Gates, Elon Musk, és más szupergazdagokról beszélek, hanem a valóban a leggazdagabbakról. Pld. Rothchildok, Rockefellerek – Ők nem azért a leggazdagabbak mert sok a pénzünk, hiszen nekik végtelen pénzünk van. Ha akarnak nyomtatnak maguknak, hiszen a FED is az övék. Ők azért a világ urai, mert az emberek életét birtokolják.

Amikor letudunk egy 8 órás műszakot például egy multi cégnél, akkor arra a napra körülbelül 1-5 percnyi életidejű értékkel megegyező értékű pénzt kapunk. A maradék 7 óra 55 perc életidőnk a világelit leghatalmasabbjainak birtokába kerül. Birtokolnak minket. Ez jelenti a mérhetetlen gazdaságot számukra.

Hogyan legyünk szabadok?

Az alábbi pontok egy nyugati ember számára majdhogynem a lehetetlen kategória. Annyira elkényelmesedett már az ember. Annyira függőjévé vált a rendszernek, hogy talán nélküle létezni is képtelen volna.

Először is meg kell értenünk azt, hogy a függőségeink okozzák a rabszolga sorsunkat.

Csak afelett lehet uralkodni, akinek adnak valamit. Aki elfogadja, és függőjévé válik. Akinek nincs semmije, aki nem függő, az veszélyes.

Vajon közülünk hányan tudnának élni víz, gáz, áram, internet, vezetékes víz nélkül? Az ember talán rögtön rávágná, hogy: Igen! Én tudnék!

De gondoljuk csak tovább. Nincs áram? Ha nincs áram, akkor nincs légkondi, hűtőgép, tévé, számítógép, hajszárító, mosógép…
Nem tudnánk hűteni az ételt, emiatt azt kéne csinálnunk mint nagyapáink. Kútvízbe eresztenénk le az élelmet, a húst füstölnénk, szárítanánk, vagy sóval tartósítanánk. Kézzel kéne mosni, teregetni, és el lehet felejteni az esti tévézést is. Nem tudnánk nyomkodni a telefonjainkat, és egy db lájkot se dobhatnánk többé a barátunk képére.

Visszatérve a címszó kérdésére. Hogyan legyünk szabadok?

  • Szabadulj meg a függőségeidtől! (Víz, gáz, áram, internet, vezetékes víz, bármi ami közmű, vagy szolgáltatás)
  • Szabadulj meg a pénztől! (igen! A pénz a legnagyobb ellensége egy szabadságra vágyó embernek!)
  • Mivel nincs pénz, magunknak kell megtermelni mindent. Termeld meg a zöldségeket, gyümölcsöket. Tarts állatokat, légy önellátó!
  • Szeresd amit csinálsz, csináld amit szeretsz!

Tulajdonképpen a szabadság nem más, mint közönnyel illetni minden rabszolgatartót! Ha minden ember így cselekszik, akkor ezek a rabszolgatartó birodalmak összeroskadnak. Minden kapitalista rendszer addig él, ameddig éltetik!

Az összeomlás után új társadalmat lehet építeni, mely egy igazságos, társadalom lenne, így nem kéne lemondanunk a fenti kényelemről.

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!