MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Ukrajna, azaz Európa utolsó fasiszta diktatúrája 8/3 rész

Ukrajna, azaz Európa utolsó fasiszta diktatúrája 8/3 rész

NEMZETKÖZI JOG

A nemzetközi jogi dokumentumok – akárcsak az egyes országok belső jogszabályainak – betartása mindenki számára kötelező.

Ezzel szemben mit láttunk? 2014. február 21-én írták alá a Viktor Janukovics, akkori törvényes ukrán államfő, illetve az utcákon akkor már három hónapja véres erőszakkal tomboló (az USA, a liberálfasiszta Nyugat által bujtogatott, uszított) ellenzék közötti megállapodást. A Nyugat (már akkor is) kettős játékot játszott. Színleg támogatotta az orosz diplomáciának az ukrajnai belső konfliktus békés megoldására irányuló erőfeszítéseit (biztatásukra dolgozta ki az orosz diplomácia az államfő és ellenzéke közötti ÍRÁSOS MEGÁLLAPODÁST. Azt a bizonyosat, amelyik MÁR MÁSNAP A PAPÍRKOSÁRBAN LANDOLT.)

2014. február 22-én egy illegitim, alkotmányellenes puccsal hatalomra juttatott, idegen (amerikai) érdekeket szolgáló BÁBREZSIM jött létre. Amelynek nemzetközi jogi, illetve belső legitimitása LEGALÁBBIS MEGKÉRDŐJELEZHETŐ. Amikor világunkban még a nemzetközi jog uralma (magyarán, JOGÁLLAMISÁG, NEMZETKÖZI SZINTEN) volt a jellemző, AZ EFFAJTA TÖRVÉNYTELEN REZSIMEKET ELSZIGETELTÉK, KIKÖZÖSÍTETTÉK. (És a magyar államfő sem tüntette ki volna jelenlétével annak hazug, nemzetközi propaganda rendezvényét.)

Két hónappal később ez a rezsim, JOE BIDEN AKKORI AMERIKAI ALELNÖK SZEMÉLYES BEAVATKOZÁSA NYOMÁN háborút indított a kijevi puccsista rezsimnek ellenszegülő Donyec-medence (Donbassz) akkor még védtelen, többségében orosz civil lakossága ellen.

Az eleve törvénytelen kijevi rezsim – megszegve az akkor még hatályos ukrán alkotmányt is – AZ ORSZÁG HADSEREGÉT VETETTE BE EGY BELSŐ KONFLIKTUSBAN. (Hogy ezt leplezze, hadműveletét TERRORELLENES MŰVELETNEK (ATO) nevezte el. És senki sem kérdezte meg tőlük, hogy MIT KERES A HADSEREG, MIT KERESNEK SZÉLSŐSÉGES NACIONALISTA SZABADCSAPATOK EGY TIPIKUSAN RENDŐRI AKCIÓBAN? Akik égbekiáltó háborús bűntettek sorozatát követték el, nap mint nap a védtelen polgári lakosság ellen.)

2015. február 12-én írták alá a Minszk-2 békemegállapodást. Ez, a fegyverszüneten kívül, tartalmazta a kelet-ukrajnai konfliktus békés feloldásának módját, a háború utáni rendezés elveit. 

Ez két különböző kérdéskör. 1945-ben ezt még két különböző konferencia tárgyalta: a jaltai, és a potsdami. Az utóbbira bő két hónappal az után került sor, hogy az agresszort szétzúzták, megadásra kényszerítették. Amelyre az agresszor országot nem hívták meg. Így az nem tudott obstruálni, bomlasztani, miként azt mindvégig tették hét évtizeddel későbbi utódai.

A Minszk-1 fegyverszünet elbukott, mivel Ukrajna (nyugati mentorainak támogatásával) azt sorozatosan megsértette. Mégis, ugyanez az Ukrajna ott lehetett a Minszk-2 tárgyalásain. Sorozatos fegyverszünet-

sértéseivel (2015 februárja és 2020 július vége között 28 alkalommal sértette meg a fegyverszünetet; a 29. fegyverszünetre ezért már egy másik, lefordíthatatlanul bonyolult elnevezést kellett találni) lehetetlenné tette az előrehaladást a békés rendezés kérdésében: Ukrajna államszövetséggé történő átalakításában. Aminek révén, ha megvalósul, a Donbassz Ukrajna része maradhatott volna, MEGŐRIZHETŐ LETT VOLNA UKRAJNA TERÜLETI ÉPSÉGE. (Miként az 1867-es kiegyezéssel megmaradt a Habsburg birodalom területi integritása.) És, persze, ez a mostani háborúság sem lenne.

Ám ezt pont a Nyugat nem akarta. MERT AKKOR LEZÁRULT VOLNA A KELET-

UKRAJNAI KONFLIKTUS.

Két nappal az után, hogy aláírták a Minszk-2 megállapodást, az orosz és amerikai ENSZ küldöttség közösen terjesztette annak szövegét az ENSZ Közgyűlés elé. Amely, egyhangú határozatában, azt MINDENKIRE KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰ NEMZETKÖZI SZERZŐDÉSNEK ISMERTE EL. Utóbb erről a mindenki számára kötelező érvényű nemzetközi szerződésről jelentette ki a háborús uszítók nyugati tábora, hogy azt eleve megtévesztésnek szánták – noha az ENSZ határozatot az ő küldöttségeik is megszavazták.

Nemzetközi jog – mint a jogállamiság elve a nemzetközi kapcsolatokban… Minek a hiánya miatt is szoktak minket minduntalan ostorozni?

Apropó, jogállamiság. Ennek egyik alapvető tétele: az igazságszolgáltatás során az ártatlanság vélelme.

Az, viszont, amit Ukrajnában “igazságszolgáltatásnak” neveznek, valójában a középkori inkvizíció elveire és gyakorlatára épül. Eleve adott a vád és az ítélet. A gyanúsítottat a vádban foglaltak beismerésére kell KÉNYSZERÍTENI. Bármi áron. Fenyegetésekkel, zsarolásokkal, kínvallatásokkal, tudatmódosító injekciókkal: a cél szentesíti az eszközt.

Ezzel szorosan összefügg a koncepciós perek elterjedt gyakorlata Ukrajnában. Oroszország ellen két ilyen koncepciós kirakatpert indítottak: a 2014 júliusában a Donbassz fölött lelőtt maláj utasszállító gép lelövésével, illetve a Wagner által a Donbasszban állítólag elkövetett háborús bűntettekkel összefüggésben. A két perrel kapcsolatban a vád 5+33=38 embert próbált elraboltatni az ukrán titkosszolgálattal, akiket koronatanúkként kívánt felhasználni. Ebből két emberrablás sikerrel járt, egy az utolsó pillanatban hiúsult meg. Két emberrablásnak az orosz, illetve donyecki elhárítás elejét vette. 33, jövedelmező munkalehetőség ígéretével kelepcébe csalt orosz fegyveres vagyonőr Kijevbe térítésének az ukrán titkosszolgálat, illetve a CIA által egy éven át közösen kidolgozott haditervét az utóbbi mohósága futtatta zátonyra.

A “KRÍMI PLATFORM” PARANCSOLATA SZERINT NEKÜNK A DZSUNGEL TÖRVÉNYEI, A SZERZŐDÉSSZEGÉSEK, AZ ÁLLAMI SZINTŰ TERRORIZMUS LÉTJOGOSULTSÁGÁNAK ELISMERÉSÉT KELLENE A MAGYAR KÜLPOLITIKA PRIORITÁSAI KÖZÉ EMELNÜNK .

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!