MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Ukrajna, azaz Európa utolsó fasiszta diktatúrája 8/4 rész

Ukrajna, azaz Európa utolsó fasiszta diktatúrája 8/4 rész

NEMZETKÖZI HUMANITÁRIUS JOG

A hadviselés eddig érvényes szabályai szerint a hadban álló feleknek maximálisan ügyelniük kell arra, hogy a polgári lakosság lehetőleg minél kevésbé szenvedjen a hadműveletek következményeitől. Fokozottan érvényes ez A RENDŐRI ERŐKNEK A TERRORISTÁK ELLENI KÜLÖNLEGES MŰVELETEIRE.

Az ukrán légierő kazettás bombával támadta a Luganszki Népköztársaság kormányépületét. 2014. június 2.

Különösen a háború kezdeti szakaszában civil célpontok elleni rendszeres tüzérségi támadásaival az ukrán hadsereg módszeresen terrorizálta a hátország polgári lakosságát. Ez alól a tűzszünetek sem jelentettek kivételt. Ez a gyakorlat napjainkban is folytatódik.

Az ostromlott településekről menekülni kívánók számára mindmáig gyakran nem biztosítanak szabad elvonulást. Ma sem ritka, hogy menekülteket szállító járművekre nyitnak tüzet. Így lelte halálát 2014 nyarán az orosz televízió kéttagú forgatócsoportja is, akik Luganszkból menekülöket kísértek. Buszukat telibe találta egy ukrán lövedék. Mindenki bennégett a szándékosan célpontként kilőtt autóbuszban.

2014 július végén az ukrán hadsereg teljes blokád alá vette Luganszkot. A városba semmilyen humanitárius szállítmányt nem engedtek be – az életmentő gyógyszereket sem. Az orosz kormány 100 kamionból álló segélykonvojt indított útnak. A “hivatalos” határátkelőnél az ukrán hatóságok három hétig packáztak a segélykonvojjal, a rekkenő nyári hőségben. Az ukrán Vöröskereszt megtagadta az együttműködést a szállítmány célba juttatásában. Mivel azonban a szállítmányban romlandó cikkek is voltak, mit volt mit tenni: a konvoj egy olyan határátkelő felé vette az irányt, ami a népi erők kezén volt.

Nagyszerű Uniónk erre hivatalosan tiltakozott az ukrán szuverenitás, a területi integritás megsértése miatt.

Arról sem tud senki Magyarországon (gondolom, Katalin asszony sem), hogy az ő “működő demokráciája” 2014-ben teljes gazdasági blokád alá vette a Donbasszt. Az ukrán központi bank pedig elrendelte, hogy az ukrán bankoknak a Donbasszban működő fiókjai egész hrivnya készpénz készletüket utalják haza, illetve semmisítsék meg. Vagyis A DONBASSZ MARADJON PÉNZ NÉLKÜL. NE TUDJANAK BÉREKET, NYUGDÍJAKAT, ÖSZTÖNDÍJAKAT, SEGÉLYEKET FIZETNI. (Oroszország ekkor, nem kis pénzügyi kockázatot vállalva, HOZZÁJÁRULT AHHOZ, HOGY A DONBASSZBAN AZ OROSZ RUBEL LEGYEN A FIZETŐESZKÖZ. Ám ezt is a rovására tudják be.)

Kijev 2016-tól pedig leállította a vasúti és közúti összeköttetést is a Donbasszal.

Aztán pedig: ki hallott arról, hogy a háború első két évében a donyecki közművállalatok 43 dolgozója vesztette életét annak következtében, hogy javító, karbantartó munkájuk végzése közben az ukrán hadsereg katonái lőtték őket. Ki látta azokat a képsorokat, amikor sebesültekhez kivonuló mentőautókra az ukránok tüzet nyitnak? Vagy éppen az ágyúzások következtében kigyulladt épületekhez tartó tűzoltó kocsira lőnek? (De lőttek még kukás kocsira is.) Hallott-e valaki az olyan bányaszerencsétlenségről, ami azért következett be, mert az ukránok előre megfontolt szándékkal kilőtték a bányát árammal ellátó távvezetéket? Amiért is a bányászok a föld alatt rekedtek; nem működtek a metángázt elszívó, a tárnát elárasztással fenyegető vizet elszivattyúzó berendezések.

EZ LENNE HÁT UKRAJNA AMA HUMANITÁRIUS JOGRENDJE, AMINEK TÁMOGATÁSÁT A MAGYAR KÜLPOLITIKA PRIORITÁSAI KÖZÉ KELLENE   EMELNÜNK.

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!