MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Ukrajna, azaz Európa utolsó fasiszta diktatúrája 8/5 rész

Ukrajna, azaz Európa utolsó fasiszta diktatúrája 8/5 rész

AZ EMBEREK KULTURÁLIS, ÉS OKTATÁSI  JOGAINAK VÉDELME 

Hivatalos ukrán felfogás szerint Ukrajnában csak ukránok élnek. Nincsenek ott sem oroszok, sem magyarok, sem lengyelek, sem bolgárok, sem románok – csak oroszul, magyarul, lengyelül, bolgárul, románul beszélő ukránok vannak.

Ebből logikusan következik: ha ők ukránok, akkor miért nem az állam hivatalos nyelvén, ukránul beszélnek? Nincs tehát szükség nemzetiségi iskolákra. Rá kell szorítani őket, hogy az állam nyelvén beszéljenek. (Erre külön, afféle nyelvrendőrség ügyel.)

Mert hiszen 

“Egy nyelv, egy (egységes) nemzet, egy (egységes) Ukrajna!”

Szerelmetes Ursulánk “mintaszerű demokráciája”: “Ein Volk, ein Reich, ein Führer”

2014 februárjában a puccsista rezsim első dolga volt, hogy hatályon kívül helyezte azt a – hosszas, szívós küzdelmek nyomán 2012-ben elfogadott – nyelvtörvényt, amely helyreállította az orosz, mint második államnyelv jogait. Erre még a “civilizált Nyugat” is felhördült (Orbán Viktor pedig az elsők között tiltakozott). A kijevi rezsim akkor időlegesen meghátrált. De nem nyugodhatott addig, amíg el nem érte, amit akart. Az orosz nyelvű oktatást a 2021-es, a többi nemzetiség nyelvén való oktatást pedig az idei tanévtől szüntetik meg – az általános iskolák ötödik osztályától. 

Az orosz nyelv, az orosz nemzeti identitás elleni támadás kiváltotta az ukrajnai orosz közösség tiltakozását. A törvénytelen kijevi rezsimmel szembeni polgári engedetlenségi mozgalom mellett a tiltakozók követelték az orosz, mint államnyelv meghagyását, illetve NÉPSZAVAZÁS KIÍRÁSÁT a monoetnikai UKRAJNÁNAK ÁLLAMSZÖVETSÉGGÉ TÖRTÉNŐ ÁTALAKÍTÁSÁRÓL – ami garantálta volna a nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartását. 

A puccsista kijevi junta azonban erről még csak tárgyalni sem volt hajlandó. A Kijevből érkező életveszélyes fenyegetéseken túl tettleges atrocitások is érték az orosz közösséget. A Kijevből autóbuszokkal hazafelé tartó krímiek konvoja elleni fegyveres támadással (Korszun-Sevcsenko, 2014. február 20.) betelt a pohár. 

https://dzen.ru/video/watch/63f3494b3398503757c86313?share_to=link

AZ OROSZ KÖZÖSSÉGEK KINYILVÁNÍTOTTÁK: EGY ILYEN UKRAJNÁBAN TÖBBÉ NEM AKARNAK ÉLNI. Népszavazáson kinyilvánított akaratával a Krím népe – 60 évi elszakítottság után – visszatért Oroszországhoz. Az ugyancsak az elszakadásról döntő Donbassz ellen pedig a törvénytelen kijevi rezsim háborút indított.

EZEK LENNÉNEK HÁT UKRAJNÁBAN AZ EMBEREK KULTURÁLIS, ÉS OKTATÁSI JOGAI, AMELYEK VÉDELMÉT- a “Krími Platform” előírásainak értelmében – A MAGYAR KÜLPOLITIKA PRIORITÁSAI KÖZÉ KELLENE EMELNÜNK. 

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!