MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Üzenet Putyin elnöknek

Üzenet Putyin elnöknek

Tisztelt elnök úr!

Nagyon időszerű volt, hogy Ön ma emlékeztette a világot arra, hogy Önöknek minden joga megvolt ahhoz, hogy diplomáciailag elismerjék az Ukrajna területéből kiváló DNK, LNK, valamint a Zaporozsjei és a Herszon régiók függetlenségét. Ön az ENSZ alapokmányára hivatkozott, amit az amerikai kormány egy legyintéssel elhesseget, mivel az amerikai ügyvédek szerint az ENSZ nem törvényhozó testület. Ezek a nagyhangú ügyvédek természetesen “elfelejtik” megemlíteni, hogy az Egyesült Államok sincs felruházva olyan jogokkal, hogy egyoldalúan nemzetközi törvényeket alkosson vagy meglévőket átírjon. Tehát az ő ellenzésük semmit sem jelent ebben a viszonylatban, hiszen 1933-ban az Egyesült Államok is jelen volt Montevideóban az amerikai államok hetedik konferenciáján, amelyen a résztvevő országok megállapodtak az államok jogairól és kötelességeiről, többek között arról, hogy mi szükséges egy független állam diplomáciai elismeréséhez.

Ezt a megállapodást, amely egyetlen kitételben sem követeli meg az Egyesült Államok jóváhagyását új állam megalakulásához és függetlenségének kinyilvánításához sem, az Egyesült Államok kormánya 1934. július 13-án ratifikálta és ez a megállapodás továbbra is érvényben van. Sőt mit több megtalálható az ENSZ archívumában a 3802 szám alatt. Ennek megfelelően mind az Orosz Föderáció, mind Szíria és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság kormánya a montevideói megállapodás szellemében ismerte el az említett területeket. Ennek következményeképpen bármelyik országnak, amely függetlenként elismerték a Krími Köztársaságot, a Donbassz népköztársasságait és régióit joga van védelmi és segítségnyújtási szerződést kötni az elismert független államokkal és régiókkal. Így az alábbi hivatalos közlemény minden hitelt megérdemel.

“Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy Oroszországnak az ENSZ alapokmánya alapján minden joga megvolt ahhoz, hogy elismerje a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság függetlenségét.

Putyin ezt az afrikai országok küldöttségével folytatott találkozóján mondta.

Putyin emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában a szembenálló felek aláírták a minszki megállapodásokat, miközben kiderült, hogy a Nyugat és a kijevi rezsim “orránál fogva vezette Oroszországot”. Az orosz elnök megjegyezte, hogy ezután nyilvánosan bejelentették, hogy a nyugati országok és Kijev nem fogják betartani a békekötéssel kapcsolatos megállapodásokat, és gyakorlatilag ki is lépnek a békefolyamatból.

Putyin szerint Oroszország csak ez után döntött úgy, hogy elismeri az LNK-t és a DNK-t, mint az ukrán területen megalakult független államokat.

“A kérdés az: jogunk volt-e elismerni ezeknek a területeknek a függetlenségét? Az ENSZ alapokmányának teljes mértékben megfelelve jogunk volt hozzá” – hangsúlyozta az orosz elnök.

Putyin azt is elmondta, hogy a kijevi hatóságok megerősítették a Moszkvával 2022 márciusában Isztambulban kidolgozott szerződéstervezetet, de miután az orosz fegyveres erők kivonultak Kijevből, Ukrajna a “történelem szemétdombjára” dobta azt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022. február 21-én aláírta a független LNK és DNK Oroszország általi elismeréséről szóló dekrétumokat.

2022. szeptember 30-án Putyin aláírta a négy új közigazgatási egység – a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság, valamint a Zaporozsjei és a Herszon régiók Orosz Föderációhoz való csatolásáról szóló szerződéseket.”

Az, hogy Ön a fentieket a békekötési javaslatokkal Önt felkereső afrikai delegációnak mondta, nagyon időszerű volt, mert pontosan ezek az országok tapasztalhatták 1945 és 2011 között a 47 afrikai ország függetlenné válása során ezeket a nehézségeket és sokszor ugyanolyan ellenállást a korábbi gyarmattartó vagy hegemón államok részéről, mint amilyet most Ukrajna próbál gyakorolni azok fölött a területek fölött, amelyek saját akaratukból az ukrán hatóságok folyamatos és tartós szolgai megkülönböztetése miatt a nemzetközi törvények értelmében élni akarnak az ENSZ alapokmánya által is támogatott önrendelkezési jogukkal.

Ezért magyarok millióinak nevében kérem elnök urat, hogy továbbra is segítse elő az itt említett, újonnan függetlenné vált államok és régiók népeinek biztonságát, biztosítsa azok szabadságát és boldogulását megóvva őket az ukrán nacionalisták támadásaitól, amelyet a Nyugat által korlátlanul beáramoltatott fegyverek és dollármilliárdjaik soha nem lesznek képesek megtenni. Egy ezen a feltételen alapuló békeszerződéssel nem csak saját népének egységét, hanem az emberségen és igazságon alapuló világ haladását szorgalmazó milliók túlélését és reményét is elő fogja segíteni.

A mielőbbi béke reményében tisztelettel

keoniokamoku

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!