MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Vlagyimir Putyin – FELHÍVÁS OROSZORSZÁG POLGÁRAIHOZ

Vlagyimir Putyin – FELHÍVÁS OROSZORSZÁG POLGÁRAIHOZ

2023. június 24.

Oroszország polgáraihoz fordulok. A Fegyveres Erők, a rendfenntartó szervek, a különleges szolgálatok személyi állományához fordulok. Azokhoz a harcosokhoz és parancsnokokhoz fordulok, akik harcálláspontjaikban vívják küzdelmüket, verik vissza az ellenség támadásait. És teszik mindezt hősiesen. Tudok róla – ma éjjel beszéltem valamennyi frontszakasz parancsnokaival. És azokhoz is fordulok, akiket csellel, vagy fenyegetésekkel egy bűnös kaland részeseivé tettek. Akiket rávettek arra, hogy egy súlyos bűntett  – egy fegyveres lázadás – résztvevőivé legyenek.

Oroszország most igen kemény küzdelmet vív a jövőjéért, veri vissza a neonácik és gazdáik agresszióját. Ellenünk irányul gyakorlatilag a Nyugat egész katonai, gazdasági és információs gépezete. Embereink életéért és biztonságáért, szuverenitásunkért és függetlenségükért vívjuk harcunkat. Azért a jogunkért, hogy az ezeréves történelemmel rendelkező Oroszország lehessünk és maradhassunk.

Ez egy olyan csata, amiben eldől népünk sorsa. Ez erőink egyesítését, az összefogást, soraink rendezését és felelősségtudatot követel meg tőlünk. Amikor félre kell tennünk mindent, ami gyengít minket. Félre kell tennünk ellentéteinket, amelyeket külső ellenségeink felhasználhatnak és fel is használnak arra, hogy belülről ziláljanak szét bennünket.

Éppen ezért minden olyan cselekmény, ami megbontja egységünket – ez lényegében azzal egyenlő, hogy elfordulunk népünktől, a fronton harcukat vívó bajtársainktól. Ez népünk, országunk hátba döfése.

Pont ilyen csapást mérték Oroszországra 1917-ben, amikor országunk harcban állt az első világháborúban. Győzelmét akkor elorozták tőle. Az akkori intrikák, kicsinyes marakodások, a hadsereg, a nép háta mögötti elvtelen politikai játszmák nyomán óriási megrázkódtatások mentek végbe, a hadsereget szétzilálták, az állam szétesett és óriási területek vesztek el. Minek eredménye a polgárháború lett.

Oroszok oroszokat, testvérek testvéreket gyilkoltak. Miközben ilyen-olyan politikai kalandorok, no meg külső erők húztak ebből hasznot. Az utóbbiak már elkezdték felosztani, darabjaira szétcincálni az országot.

Nem fogjuk hagyni, hogy ez megismétlődjön. Bármilyen fenyegetéstől meg fogjuk védeni népünket és államiságunkat. Többek között a belső árulástól.

Az, amivel most szembe találtuk magunkat, annak neve: árulás. Hazaáruláshoz vezettek a mérhetetlen ambíciók, az egyéni érdekek. Elárulásához vezették hazájuknak, népüknek, annak az ügynek, amiért más egységeinkkel és alegyégeinkkel vállvetve harcoltak és áldozták életüket a “Wagner” harcosai és parancsnokai is.

Hősök ők: akik felszabadították Szoledárt és Artyomovszkot, a Donbassz városait és falait, harcoltak és életüket adták Novorosszijáért, az orosz világ egységéért. Az ő nevüket és dicsőségüket is elárulták azok, akik lázadást próbálnak szítani, az országot pedig anarchiába és testvérgyilkosságba sodorják. Vereségét, végső soron pedig kapitulációját okozva ezzel.

Megismétlem: bármiféle országunkon belüli zavarkeltés: halálos veszély államiságunkra, mindannyiunkra mint nemzetre. Az csapás lenne Oroszországra, a népünkre. Honunk védelmében, ezért, az ilyesfajta veszedelmek elleni válaszaink kemények lesznek. Mindazok, akik tudatosan léptek az árulás útjára, akik fegyveres lázadást készítettek elő, akik zsaroláshoz, terrorista módszerekhez folyamodtak, elnyerik elkerülhetetlen büntetésüket, felelni fognak a törvény, népünk színe előtt.

A Fegyveres Erők, más állami szervek megkapták a szükséges utasításokat. Újabb terrorellenes intézkedéseket hozunk Moszkvában, a moszkvai területen, egy sor más régióban. Határozott intézkedéseket hozunk, továbbá, a helyzet stabilizálására Don-Rosztovban. A helyzet ott továbbra is bonyolult; a polgári és katonai közigazgatási szervek munkájukban gyakorlatilag blokkolva vannak.

Mint Oroszország Elnöke, Főparancsnoka, és mint orosz állampolgár, mindent el fogok követni, hogy megóvjam az országot, megvédjem az alkotmányos rendet, az állampolgárok életét, biztonságát és szabadságát.

Azok, akik katonai lázadást szerveztek és készítettek elő, akik fegyvert emeltek bajtársaikra – azok elárulták Oroszországot. És ezért felelni fognak. Azokat pedig, akiket be akarnak vonni ebbe a bűncselekménybe, felszólítom: ne kövessenek el végzetes, tragikus, jóvátehetetlen hibát. Tegyék meg az egyedüli helyes választást: fejezzék be részvételüket a bűnös akciókban.

Hiszem, hogy megőrizzük, megvédjük azt, ami számunkra drága és szent. És, Hazánkkal együtt, kiállunk minden próbatételt, és még erősebbek leszünk.

Fordította: Levédia Krónikása

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!