MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Zelenszkijék „ellentámadása” azaz az Ukrán terrortámadás az oroszok és a lakosság ellen.

Zelenszkijék “ellentámadása” azaz az Ukrán terrortámadás az oroszok és a lakosság ellen.

Bár a Mainstream Médiában továbbra is teljes a káosz az ukrajnai ellentámadásról szóló hírekben, az eddig nyilvánosságra jutott tények és bizonyítékok azonban arra engednek következtetni, hogy az az akció, amit Zelenszkijék “ellentámadásnak” neveznek nem más, mint egy terrortámadás-sorozat.

Az Ukrajna zászlója alatt harcoló zsoldosok a kahovkai vízerőmű mellett más objektumokat is sorra robbantanak fel, amiről úgy vélik ezzel útját állhatják az orosz csapatoknak. Tucker Carlson, a Fox News egykori műsorvezetője, a Twitteren tette közzé új sorozatának első epizódját, amelyben a nyugati hírügynökségeket veti szemére, amiért egyoldalúan tudósítanak az ukrajnai konfliktusról, és nyíltan ellenségesen viszonyulnak az eltérő véleményt hangoztatókhoz. Carlson egyoldalú ukrán propagandával vádolja a nyugati hírügynökségeket és szerinte Kijev felelős a gátrobbantásért is

Fotó: A felrobbantott kahovkai vízi-erőmű.

Felső ábra: A Kahovkától feljebb lévő Dnyepro Vízerőmű zsilipjei továbbra is teljesen nyitva állnak, ami biztos jele annak, hogy Ukrajna nem érdekelt a Kahovka-gát lerombolása miatti árvíz lassításában.

A RIA Novosti cikke szerint ukrán szabotőrök robbantottak fel egy ammóniavezetéket is Harkiv térségében .”Június 5-én, moszkvai idő szerint 21:00 órakor a Harkov régióban lévő Maszjutovka falu környékén egy ukrán szabotázs- és felderítőcsoport aláásta és felrobbantotta a Toljatti-Odessza ammóniavezetéket” – közölte a katonai osztály.

Ezt az orosz hatóságok terrorcselekménynek nevezték.

A Honvédelmi Minisztérium megjegyezte, hogy a civilek között is voltak áldozatok, nekik orvosi segítséget nyújtottak. Az orosz katonák közül senki sem sérült meg.

A Togliatti-Odessza ammóniavezeték az 1970-es évek végén épült, az első szakaszt 1979 októberében helyezték üzembe. Évente mintegy 2,5 millió tonna nyersanyagot szivattyúztak át rajta. A tranzitot 2022. február 24-én leállították az ukrajnai helyzet miatt . Az ammóniavezeték feloldása Oroszország egyik követelménye a gabonaüzlet végrehajtásának részeként.

A Kahovskaya vízerőmű gátjának felrobbanása és megsemmisülése után a Herszon régió 35 települését elöntötte a víz – közölte a régió vezetője Vlagyimir Saldo a Telegram csatornáján .

Ezek Novaya Kahovka, Tavriysk, Golaya Pristan, Aleshki városai, valamint a Novokakhovka, Aleshkinsky és Golopristansky önkormányzati körzet falvai és városai.

“A legnehezebb órákon már túl vagyunk. A lakossági segítségnyújtás rendszere jól kiépített és jól működik” – írta a megbízott kormányzó.

Elmondása szerint 1500 embert evakuáltak az elöntött településekről. Az emberek fogadására 48, 2,7 ezer férőhelyes ideiglenes befogadó központot telepítettek.

“Mindeddig nem voltak adatok civil áldozatokról” – tette hozzá Saldo.

Megjegyezte, hogy az árvízi zóna felső szakaszán, Novaja Kahovka közelében apadni kezdett a víz, míg az alsó szakaszon, Aljoseki és Gola Pristan közelében ma maximális árvíz várható.

Június 6-án éjjel az ukrán csapatok lövöldözése a kahovkai vízerőmű felső részének megsemmisüléséhez vezetett. A robbanást feltehetően egy Alder MLRS idzte elő. Megkezdődött a szabályozatlan vízleeresztés, a hatóságok megkezdték a lakosság evakuálását az elöntött területekről.

Oroszország állandó ENSZ-képviselete már tavaly ősszel figyelmeztette Antonio Guterres ENSZ-főtitkárt, hogy Ukrajna a kahovkai vízerőmű megsemmisítését tervezi, és most meg kell kérdezni tőle, mit tettek a katasztrófa megelőzése érdekében – írta kedden Telegram-csatornáján Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

“2022. október 21-én Oroszország állandó ENSZ-képviselője, Vaszilij Nebenzja levelet küldött az ENSZ főtitkárának a kijevi rezsim kahovkai vízerőmű megsemmisítésére vonatkozó terveiről. Az ENSZ-főtitkárhoz intézett kérdés a következő: ‘Mit tettek ez ügyben?’”. fogalmazott Zaharova az üzenetben, amelyhez csatolta a Guterresnek küldött októberi üzenetet.

Forrás: Szőke Mária Magdolna – Modern Apokrif
https://szmm.substack.com/p/zelenszkijek-ellentamadasa-siman?utm_source=share&utm_medium=android

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!