MatrixHungary

A tudás szabaddá tesz!

Kezdőlap » Blog » Ukrajna, azaz Európa utolsó fasiszta diktatúrája 8/6 rész

Ukrajna, azaz Európa utolsó fasiszta diktatúrája 8/6 rész

A FELEKEZETI JOGOK UKRAJNÁBAN 

A kijevi Pecserszkaja Lavra. Eddig az ukrajnai orosz ortodox egyház legszentebb helye. A kijevi sátánista rezsim erre is rátette a kezét, annak felbecsülhetetlen kincseivel együtt.

A szélsőséges ukrán nacionálfasiszták szemében mindig is gyűlöletes volt a kanonikus, a moszkvai pátriárka főségét elismerő ukrajnai ortodox egyház. Azt az orosz befolyás jelképének tekintették. (Azért is hozták létre szakadár, un. “kijevi egyházukat“)

Miközben Kijevben még tombolt a Majdan, Nyugat-Ukrajnában már meg is indultak a “moszkvai” egyház és hívei elleni támadások. A kijevi fordulat után ezek Ukrajna-szerte általánossá váltak. Templomaikat lefoglalták, kifosztották. Nem ritkán az egyházi szertartást félbeszakítva zavarták ki a templomból a híveket. Ezt – illetve a kijevi Lavra megrohamozását, elfoglalását láthatjuk az alábbi videón:

https://t.me/c/1524001401/7088

A vallás az orosz nemzeti identitás elválaszthatatlan része. A Donbassz népe “pravoszláv hitünkért” is vívta honvédő harcát az ukrán betolakodókkal szemben. 

A kanonikus ukrajnai ortodox egyház legszentebb helye Kelet-Ukrajnában a szvjatogorszki kolostor együttes.

https://pbs.twimg.com/media/FWr4gKlXoAI0Ssm?format=jpg&name=900×900

A felek egymást vádolják a szent helyet ért súlyos károkért. A legvalószínűbb ok: az ukrán hadsereg itt is élt aljas harci taktikájával: a hadsereg bevette magát a kolostoregyüttes területére, és onnan lőtte az orosz csapatokat, túszul ejtve még a szerzeteseket is. Az egy hónapig tartó harcok során károsodott a létesítmény. Orosz részről viszont állítják, hogy az ukrán egységek, elvonulásuk előtt ROMBOLTÁK LE, GYÚJTOTTÁK FEL A KOLOSTORT. 

Orosz részről számon tartják, hogy a Nyugat a XVI. század közepe óta visel hadat az orosz ortodox egyház ellen. Nagyjából azóta, hogy a mindenkori moszkvai pátriárka lett a keleti ortodox egyház tényleges feje. Azóta, hogy a törökök által 1453-ban elfoglalt Konstantinápoly pátriárkája már csak névleg pápája a keleti kereszténységnek.  És azóta, hogy a terjeszkedni kezdő Oroszország kijutott a Fehér-tengerhez. Minek folytán a helyi lakosokkal jövedelmező üzleteket kötő brit kereskedők kezdték veszélyeztetve érezni pozícióikat.

Ukrán nacionalisták már valamikor a 30-as – 40-es években létrehozták az un. kijevi egyházat. A szakadár egyház illegalitásban tevékenykedett. Mígnem a 2014 februári fordulattal felvirradt a napja. Teljes volt az együttműködés a törvénytelen rezsim és a törvénytelen “egyház” között. Az utóbbi mindenben kiszolgálta az előbbit. Ezzel párhuzamosan megindultak a kanonikus ukrajnai egyház és hívei elleni támadások. Szélsőséges nacionalista szabadcsapatok sorra foglalták el a törvényes egyház templomait, kifosztották, feldúlták – vagy éppen lefoglalták azokat a szakadár egyház részére. Mindez a rezsim teljes támogatásával történt. Amely attól sem riad vissza, hogy a kanonikus egyház papjait letartóztassa. Mint tették azt az elkobzott Pecserszkaja Lavra főpapjával, Pavel metropolitával is. 

https://yandex.com/video/touch/preview/12838802824485555643

(a videó a reklám után kezdődik)

Április 24-én Csernovciban felgyújtották az ukrajnai kanonikus ortodox egyház templomát.

https://vk.com/video-179913694_456248072

Az ukrajnai kanonikus egyház három szent helye: a szvjatogorszki kolostor keleten, a Pocsajev kolostor a nyugat-ukrajnai Ternopolban – illetve a legszentebb: a kijevi Pecserszkaja Lavra.

2016 júliusában az ukrajnai orosz ortodox egyház országos körmenetet hirdetett meg a békéért, a szeretetért, UKRAJNA MEGMENTÉSÉÉRT. Egy-egy menet indult Szvjatogorszkból, illetve a Pocsajev kolostortól. Az útközben mintegy százezer fősre duzzadt két menet Kijevben találkozott, és együtt imádkozott a Lavránál.

Nincs hírünk azonban arról, hogy a nyugati egyházakból bárki is testvéri üdvözletét, áldását fejezte volna ki ezzel az Istennek igazán tetsző megmozdulásral. Netán együtt imádkozott volna a békéért ortodox testvéreivel.

A jóságos Ferenc pápa  – amit nem tett meg akkor, megtette a következő évben. Meghívta  ukrán terrorkülönítmények küldöttségét a Vatikánban, hogy “együtt imádkozzanak a békéért”. (Meghívta azokat, akik pravoszláv pópákat is elhurcoltak, megkínoztak.)

https://sib-catholic.ru/wp-content/uploads/2017/05/19-1.jpg

A 2016 júliusi országos körmenet hatalmas pofon volt a kijevi sátánista rezsimnek. Nem is maradt el a megtorlás.5.

A NYUGAT TEVÉKENYEN KIVETTE RÉSZÉT AZ UKRAJNAI PRAVOSZLÁV EGYHÁZON BELÜLI (mesterségesen előidézett) SZAKADÁSBÓL. 

Jó pénzért rávették a konstantinápolyi pátriárkát: adjon ki bullát, amelyben autokefál (nemzeti) egyháznak ismeri el a szakadár un. “kijevi egyházat”. Innentől elszabadult a pokol: kiteljesedett a törvényes ortodox egyház és híveinek üldöztetése. Porosenko akkori bábelnök az orosz befolyástól való végleges megszabadulásként ünnepelte az eseményt. Arra azonban még ő sem vetemedett, mint utóda, Zelenszkij. Aki betiltotta a törvényes ortodox egyházat.

Ide tartozik, hogy amikor Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé akarta vinni az ukrajnai vallásüldözés ügyét, a soros elnök Nagy-Britannia küldötte nem engedte a pulpitusra a kérdés előadóját.

EZ LENNE HÁT UKRAJNÁBAN AZ EMBEREK KULTURÁLIS, OKTATÁSI ÉS FELEKEZETI JOGAINAK AMA VÉDELME, AMIT – a “Krími Platform” előírásainak értelmében – A MAGYAR KÜLPOLITIKA PRIORITÁSAI KÖZÉ KELLENE EMELNÜNK. 

About Author

Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!
Overlay Image
Felhasználási feltételek
KÉRJÜK FOGADD EL A FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEINKET és irányelveinket!
A honlapunkra való belépéssel elfogadod a felhasználási feltételeinket és irányelveinket, valamint igazolod, hogy elmúltál 18 éves. Ellenkező esetben kérjük hagyd el az oldalt!